De snorkelconditie/freedive training

Wanneer je de basis van snorkelen en freediving onder de knie hebt kun je aansluiten bij de trainingen. Hier wordt 90 minuten zowel in het ondiepe als diepe bad getraind. Snorkeloefeningen gevolgd door dynamische en statische freedive-oefeningen zullen je fysiek als mentaal op de proef stellen. Conditie en techniek verweven in een gevarieerd aanbod van oefeningen zullen je regelmatig in de zone van naaste ontwikkeling brengen

Tijdens de zaterdagmiddagtrainingen zijn er geen vaste trainers en er is geen gezagsverhouding. Eenieder mag een oefening voorstellen en de mensen mogen de voorgestelde oefening uitvoeren op de manier zoals zij dat willen.

Deze training vind plaats in zwembad ”de Plons”, gevestigd aan de Houtduiflaan 3 te Beuningen. Iedere zaterdagmiddag van 16.00 uur tot 17.30 uur of van 17.00 uur tot 18.30 uur, dit is afhankelijk van de groep waar je bent ingedeeld.

De snorkelopleiding
snorkelen

Snorkelen is een activiteit waarbij je met een minimum aan uitrusting bijna maximaal van de onderwaterwereld kunt genieten. Ademend met je gezicht in het water rustig voortgestuwd door je vinnen om zo de wereld onderwater te kunnen bewonderen. Wij bieden de mogelijkheid om dit te leren, om een snorkeloplei­ding te volgen. Een opleiding die wordt afgesloten met een snorkelbrevet van onze vereniging.

Vanaf 10 jaar is het mogelijk om bij ons te leren snorkelen. In 5 lessen leer je de snorkeluitrusting kennen en hoe er mee om te gaan. Hoekduiken, bril klaren, onderwaterzwemmen, uitrusting af en aandoen. Je leert vaardigheden om vrij onderwater te kunnen zijn. Vaardigheden die je tijdens de zaterdagmiddagtraining kunt onderhouden of te uit te bouwen, daarnaast zal het je helpen bij eventuele vervolgopleidingen in duiken of freediving.

Wil je een snorkelopleiding volgen dan wordt er in overleg met de instructeur(s) een planning gemaakt.

 

De freediveopleiding

Aida-logoFreediving kun je zien als een activiteit waarbij je onderwater bent met ingehouden adem. Je kunt deze sport verdelen in de recreatieve variant en de compe
titieve variant met zowel wedstrijden als records. Op één ademteug genieten van de onderwaterwereld, waarbij je snorkeluitrusting volstaat. Of jezelf te prikkelen om in de zone van naaste ontwikkeling je grenzen op een veilige manier proberen op te zoeken en wellicht te verleggen: binnen Maldive ‘87 richten wij ons vooral op de recreatieve Freedivevariant.

Tijdens de opleidingen wordt veel aandacht besteed aan: oefeningen om goed te ontspannen, ademhalingstechnieken, technieken om makkelijker diep te duiken, verder onderwater te zwemmen en langer onderwater te kunnen zijn.
De opleidingen bestaan uit: theorie, een zwembadgedeelte en bij de 2* en 3* komen daar buitenwatersessies bij.

Ben je 16 jaar of ouder dan is het bij onze vereniging mogelijk om je 1*,2* en 3* AIDA freedivebrevet te behalen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om je techniek en prestaties tijdens de zaterdagmiddagtraining te onderhouden en/of te uit te bouwen.

Voor Freediving in Nederland ben je bij ons dus aan het juiste adres.

 

De duikopleiding
duiker

Duiken is een activiteit waarbij je ademend uit een persluchtset op je rug zwevend onderwater bent. Eenmaal gebrevetteerd zijn er veel mogelijkheden waarin je jezelf kunt ontwikkelen zowel in de diepte als in de breedte.

Mensen die nog geen duik- of snorkelervaring hebben adviseren wij om eerst een snorkelopleiding te volgen waar je vertrouwd raakt met je uitrusting en het onderwater zijn. Vervolgens ga je verder met de duikopleiding waarin je onder andere leert: juist uit te trimmen, veilig op te stijgen en alert te zijn op je buddy. Zwevend in een onderwaterlandschap zal je genieten van de rust en het onderwater zijn.logo

De opleidingen bestaan uit: theorie, een zwembadgedeelte en een buitenwatergedeelte.

Ben je 14 jaar of ouder en in het bezit van een geldige duikkeuring, dan is het mogelijk om een NOB duikoplei­ding te volgen.

Wil je een opleiding volgen dan wordt er in overleg met de instructeur(s) een planning gemaakt.